שיטות הטיפול
שנים-עשר הצעדים
שיטת טיפול בהתמכרויות, הידועה בהיותה מתאימה במיוחד לטיפול בכל סוגי ההתמכרויות. התכנית מבוססת על בסיס התנהגותי, רגשי ורוחני ומציעה מענה הוליסטי לשימוש לרעה באוכל, תלות-יתר במערכות יחסים, אהבה, דיכאון, חרדה, נכות או מחלה, ולהתמכרויות לסמים ואלכוהול, הימורים ומין, תלות בסמארטפונים והתנהגויות נלוות.
התכנית צמחה מחוויות ההחלמה של מייסדיה, ולכן היא פרגמטית, קלה ליישום וגמישה. התכנית מיושמת כיום בהרחבה במסגרות מקצועיות ברחבי העולם, נוסף על דרכי טיפול קיימות, ולעתים משמשת דרך הטיפול העיקרית.
שיטת הטיפול מתאימה למגוון רחב של גילאים, בהתאמות מסוימות לצרכים הספציפיים של המטופל.
פסיכולוגיה ביהדות
עבודה רגשית-נפשית-רוחנית השואבת את שפתה ואת כליה מיסודות היהדות (האמוניים ולא הדתיים) ומחדשת עבודת-תיקון נפשית בעזרת שאלות-עבודה יסודיות:
-
לאיזה אליל-שווא סמוי אני משעבד/ת את עצמי ומהו מחירה הנורא והלא-מודע של עבודה זו?
-
איזו אמת נדמה שלא אוכל לשאת וקבלתה תביא יסוד של חירות לחיי?
-
מהי התפילה הנסתרת ברצון שאינו מרפה ונשיאתה תסתום חור בליבי?
-
איזה מתנה מוצעת לי, ועוד לא קיבלתי, והכרה בה תחדש שמחה גדולה?
-
מהו "עיקר האדם" ואיך השותפות במסע התיקון הכלל-אנושי מגלה לאדם את ייעודו הפרטי?
אימון הוויתי
אימון הוויתי מכוון לשינוי בהוויה שלך ופחות מרוכז בהשגת מטרות חיצוניות. הוא שואב השראה מהבודהיזם והינו אחד הגשרים המוצלחים בין הבודהיזם והחשיבה המערבית.
הרעיון שעומד בבסיס האימון ההוויתי הוא שתפיסתך את העולם ומצבך ההוויתי מעצבים את ההתנהגות שלך והמציאות סביבך.
באימון ההוויתי, נחפש ונחקור ביחד, איזה אדם את/ה מעוניין להיות, איזה תכונות אתה מעונין שישפיעו יותר על חייך, אילו קשרים עם המציאות והחיים אתה מעוניין לחזק ואילו התנהגויות שלך מחזקות כיוונים אלו.
האימון ההוויתי משפיע באופן משמעותי על רבדים רגשיים, נפשיים ורוחניים.
טיפול הוליסטי חומל
ע"פ עבודתו וגישתו של הפסיכיאטר היהודי-קנדי ד"ר גאבור מאטה.
המפתח הראשון לריפוי ולבריאות הוא, בעיניו, הבנה עצמית עמוקה וחומלת. מאטה מציע את הגישה המכילה והמכבדת, מלאת החמלה, כדרך להוציא את המתמודדים עם הבעיה ממעגל ההתמכרות.
בבסיס הקיום האנושי נמצא סבל. כולנו סובלים, באופן זה או אחר, במידה זו או אחרת, ממגוון סיבות, כשהראשונה היא עצם היוולדנו לעולם; כולנו מחפשים מזור כלשהו. את רובנו זה דוחף להתנהגות התמכרותית, בקצה הקל של הרצף במקרה הנפוץ או בצד הקשה במקרה הרע.